Tilburg staat bekend als een ongepolijste stad, waar een echte werkersmentaliteit heerst. Al in de middeleeuwen vergaarde de stad haar roem en rijkdom in de wol- en lakenindustrie. De trots op deze geschiedenis is nog goed te zien in de kleurrijke Spoorzone, waar met behoud van monumentale panden ruimte is gemaakt voor hippe hotspots.

Bijzondere combinaties zie je ook terug in bijvoorbeeld het Tivolipark, dat bekend staat als de Interpolistuin. Dat is met zijn bomen en vijvers de perfecte locatie voor culturele evenementen met het futuristische gebouw van de verzekeraar op de achtergrond. Tussen de rauwe spoorzone en deze groene oase ligt nieuwbouwplan Nieuw Loven.

Veelzijdig
Voor dagelijkse voorzieningen, basisscholen en kinderopvang heb je binnen een straal van minder dan 1,5 kilometer al veel keuze. En als dé studentenstad van Brabant (Tilburg telt bijna 29.000 studenten) is er helemaal aanbod in overvloed als het gaat om hoger en wetenschappelijk onderwijs. Shoppen kun je in het veelzijdige centrum nog beter dan je op het eerste gezicht misschien verwacht: het centrum is klein en compact, maar struin bijvoorbeeld eens door het toepasselijk genaamde Dwaalgebied en je ontdekt de leukste boetiekjes.

Bruisend
Tilburg is een bruisende stad waar het hele jaar door genoeg te doen is. Heel bekend is natuurlijk de Tilburgse kermis, de grootste kermis van de Benelux! En met carnaval gaat de ‘Kruikenstad’ ook helemaal los. Maar daarnaast kun je in Tilburg genieten van vele kleinere evenementen zoals HapStap Festival in het Tivolipark, het Drakenboot Festival in de Piushaven en het Festival van het Levenslied in de binnenstad.

Centraal
Tilburg is goed bereikbaar via verschillende wegen. Het ligt aan 2 van de belangrijkste snelwegen van Nederland: de A58 (vanaf Rotterdam/Breda en Maastricht/Eindhoven) en de A65 (vanaf Utrecht/Den Bosch). Liever met de trein? Vanuit Tilburg reis je in zo’n 20 minuten naar Breda of Eindhoven en in 50 minuten sta je in Utrecht. Maar ook naar het oosten (Nijmegen), zuiden (Maastricht) en westen (Rotterdam) ben je er binnen een uur. Vanuit Nieuw Loven fiets je in minder dan 5 minuten naar het station!

Google Maps